Project > Anyang Yin Site Museum

Description

Location Anyang, Henan Province
Floor Area 3,525m2
Design Time 2010
Completion Time 2010

Award

2006 Architectural Society of China Creative Architecture Award Merit Work
2007 The ARCASIA Award for Architecture Gold Prize
2009 Architectural Society of China Grand Creation Award

Anyang Yin Site Museum

The museum’s underground massing with greening roof diminishes the modern style interference as much as possible and makes itself a part of the environments to protect the original feature of this heritage. The different spaces caused by a sunken patio and ramps around it represent the scenes of excavated ruins and remind those cultural heritage of Yin Ruins, especially oracle bone inscriptions and bronze wares. As a formal entrance, the opened patio also reduces oppression of underground building.