Project > Zhuzhou Sports Center

Description

Location Olympic Garden, Beijing
Floor Area 258,055m2
Design Time 2002
Completion Time 2008
Seats Stadium 40,000 Gymnasium 5,000

Award

2009 Beijing Best Project Design Award Third Prize

Zhuzhou Sports Center

Emphasizing the connection of each building, the layout arranges the sports buildings and relative facilities integrated with the existing topography. The stadium, gymnasium and natatorium ring around three little hills from north to south and compose an organic architectural space sequence according to a curved axis. The ceilings are connected as a whole which looks like a silver dragon dancing among the hills from above. Designers engineered the stadium with arc centering structure, while the gymnasium and natatorium are supported by grid structure.