Project > Beijing Digital Press Information Center

Description

Location Dongcheng District, Beijing
Floor Area 49,000m2
Design Time 2004
Completion Time 2008

Award

2013 National Best Project Design Industry Award Second Prize
2012 Beijing Best Project Design Award Second Prize

Beijing Digital Press Information Center

The building is divided into two parts, both wrapped with undulating surfaces which connect all height limitation points. It satisfies the sunshine codes, maximize useful spaces and echoes to the pitched roofs in traditional court and the curved curtain wall of CNOOC building. The vertical sunshade panels on east and west facades magnify the building’s scale to get a balance with its gigantic neighbor. The zigzag forms of those sunshades provide a hint of traditional context sharing with the old courtyard.