Project > The Affiliated High School of Peking University

Description

Location Haidian District, Beijing
Floor Area 14,190m2
Design Time 2001
Completion Time 2002

Award

2003 National Best Project Design Industry Award Third Prize
2004 Beijing Best Project Design Award Second Prize

The Affiliated High School of Peking University

In the new built west teaching building, the teaching part, lecture hall and the lab part of the new west teaching enclose a courtyard to echo the courtyard in the east building. The lounge of the lecture hall is a transitional area between in and out, creating an area suitable for outdoor activities in the climate of northern China. Dark ceramic tiles are used to show respect to the history of Peking University, as well as the colorful aluminum boards visualize the vigor of the students.