Project > Ningbo Tianhe Home

Description

Location Ningbo, Zhejiang Province
Floor Area 241,000m2
Design Time 2004
Completion Time 2007

Award

2010 National Best Project Design Industry Awards Second Prize
2009 Beijing Best Project Design Awards First Prize

Ningbo Tianhe Home

By expressing the soul of courtyard spirit, a modern residential development is formed with traditional sense. The exterior spaces of this community are also defined into 4 layers: the public space enclosed by auxiliary facilities, the semi-public garden of 5 to 8 residential buildings, the semi-private yard in front of the buildings and the private platform of housing units. Building façades, landscape walls and green belts are used to strengthen the edges of every space and receive a hierarchical sequence of spaces.