Project > Software Engineer Apartment of Dalian Software Park

Description

Location Dalian, Liaoning Province
Floor Area 28,000m2
Design Time 2005
Completion Time 2006

Award

2006 Architectural Society of China Creative Architecture Award Merit Work
2009 Architectural Society of China Grand Creation Award
2007 Beijing Best Project Design Award Third Prize

Software Engineer Apartment of Dalian Software Park

The scheme defines the atrium as a communicating space, which contains several platforms connected with stairs. The volume of the building is divided into two parts: the height of lower part is close to its neighbor’s height and the upper part is horizontally formed by a few boxes. To generate an active interface between the building and urban space, some outdoor space are used as additive parts of the restaurants in ground level to exhibit the activities of young diners.