Project > Beijing Olympic Garden

Description

Location Chaoyang District, Beijing
Floor Area 143,000m2
Design Time 2001
Completion Time 2004

Award

2006 Best Design Award of the Ministry of Construction Second Prize
2006 Beijing Best Project Design Award Third Prize

Beijing Olympic Garden

The design aims to arrive at a house plan with moderate areas, which has a reasonable width and convenient ancillary spaces such as the closets and balconies. The terrace extending indoors forms an appearance of separate house. An amiable architectural figure is achieved by the adoption of slope roofs, various unit entrances, viewing balconies and gradual transformation of the color on outer walls. The general plan includes lots of recreation facilities such as outdoor playground, sports club, physical examine center, residential area clinic and service system for the aged people.