Project > Garden by Forest, Beijing

Description

Location Haidian District, Beijing
Floor Area 180,000m2
Design Time 2000
Completion Time 2004

Award

2006 Best Design Award of the Ministry of Construction Third Prize
2004 Beijing Best Project Design Award First Prize

Garden by Forest, Beijing

In this quarter, the superposed townhouses achieve a new appearance for town house. The entrances for the upper and lower residences are divided to make a sense of independence for each. The staircase stresses the openness and the connection to the ground, which strengthen a relationship between the land and the upper house. On every floor, the figures of rooms for different functions are distinguished. It makes the five-story buildings full of humanity as lower houses. The design increases the privacy of different families by arranging the houses irregularly.