Project > Office Building of China National Chemical Corporation

Description

Location Haidian District, Beijing
Floor Area 37,031m2
Design Time 2001
Completion Time 2003

Award

2006 Best Design Award of the Ministry of Construction Second Prize
2006 Beijing Best Project Design Awards First Prize

Office Building of China National Chemical Corporation

An atrium is in the center of the cubic volume and enclosed with the office space. By excavating this cube, the design makes sunlight shining from south to north, and gives the main facade a significant vision. Several viewing bridges are added in different height to achieve a dialog between the building and the mountains to the northwest. Considering the throughway north, a large staircase leads people to the main entrance on second floor, to enhance its visual attraction.