Project > Han Meilin Art Gallery

Description

Location Tongzhou District, Beijing
Floor Area 8,967m2
Design Time 2004
Completion Time 2008

Award

2010 National Best Project Design Industry Awards Second Prize
2009 Beijing Best Project Design Award First Prize

Han Meilin Art Gallery

The entrance of the gallery leads people to a secluded approach bridge. The Sunken courtyard provides an attractive view and an adequacy distance between visitors and the modest building. Penetrated by some narrow vertical windows on both sides, the occlusive box becomes a stage for artworks fusing real and virtual scenes into one world. The meeting room which views simply the clear roof receives a sense of Zen. Outcropped Grey tiles in water pool imply memory of missing time. The wood texture of fair-faced concrete walls retains hand-made details.