Project > Xi’an Ziwei Hotel

Description

Location Xi’an, Shanxi Province
Floor Area 15,000m2
Design Time 2000
Completion Time 2004

Xi’an Ziwei Hotel

Located at the north foot of Qingling Mountain, the mild slop is semi-enclosed by the hotel and entertainment center. The first floor of hotel is opened to invite the lawn across it. Those guest room units are arranged in order with some little changes to active the atmosphere. A narrow water belt rings a court to provide a quiet view for every guest room. Most grids of the plain concrete framework which wraps the facades are filled with warm brown ceramic bricks, glass bricks and glass, while some are remained open as balconies for guest rooms. The grey vault softens the building’s profile and makes it accommodating with the skylines of mountains behind it.