Project > College of Life Sciences, Zhejiang University

Description

Location Hangzhou, Zhejiang Province
Floor Area 22,066m2
Design Time 2003
Completion Time 2005

College of Life Sciences, Zhejiang University

The project is composed a lab building, an auditorium, an administration part, and a glass hall. Since the main slab develops from east to west and several branches extrude to the north or south, the whole building acts as a growing tree. Most of the facades are covered with grey brick tiles, while the walls of other parts are in white. The clearly defined parts represent a dramatic relationship of the volumes. In addition, the staircases tower and the bay windows are made up of steel frames and glasses. Transparent vertical circulation spaces with red walls and moving elevators suggest the rhythm of life as well as the life sciences.