Project > Beijing Huakai Garden

Description

Location Fengtai District, Beijing
Floor Area 246,200m2
Design Time 2002
Completion Time 2006

Award

2008 National Best Project Design Industry Awards Second Prize
2006 Beijing Best Project Design Awards First Prize

Beijing Huakai Garden

Making the side buildings higher than inner ones, the centripetal space provide inhabitants sense of security and orientation. Well-connected landscape nodes and belts, especially the fluctuant main road, accentuates a central axis for the exterior spaces. The configuration of housing unit adopts a maximized span and a minimized depth. One unit is divided into two parts: occupied part on the south and service part on the north. “Supporting Elements” are exerted in the design, to add flexibility of room as much as possible for diverse requirements.