Project > Deyang Olympic Sports School

Description

Location Deyang, Sichuan Province
Floor Area 100,900m2
Design Time 2009
Completion Time 2012

Award

2015 National Best Project Industry Award Second Prize
2015 Beijing Best Project Design Award First Prize

Deyang Olympic Sports School

The project is funded by the International Olympic Committee and Chinese Olympic Committee after the 2008 Wenchuan Earthquake. The cross-shaped building creates outdoor sports venues for athletics, basketball/volleyball and tennis. It also distributes the school’s dormitory, arena, swimming pool and tennis courts in four directions. The building is adapted to local climate and characterized by semi-open space with natural ventilation and lighting. The exposed structural concrete, incorporated with gray bricks and bamboo, expresses intentions about sustainability.