Project > Chinese Hangzhou Cuisine Museum

Description

Location Hangzhou, Zhejiang Province
Floor Area 7,276m2
Design Time 2006
Completion Time 2012
Cooperated with Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University

Chinese Hangzhou Cuisine Museum

A place for exhibition, experience and taste, the Hangzhou Cuisine Museum is designed with modern construction mode and materials to recall the elegant quality of Hangzhou. The building is located in a valley used to stack the sludge from West Lake. The building is developed along the foot of Qianwang foot and split into four parts: VIP house, dining hall, museum store and exhibition hall. Inspired by the undulation of nearby mountains, the continuous slope roofs diminish the building scale and gain a series of massing and spacial variation.