Project > Baidu Office Building

Description

Location Haidian District, Beijing
Floor Area 91,500㎡
Design Time 2006
Completion Time 2009

Award

2010 National Best Project Design Awards Sliver Prize
2011 National Best Project Design Industry Awards First Prize
2011 Architectural Society of China Creative Architecture Awards Merit Work
2011 Architectural Society of China Structural Best Design Awards Third Prize
2011 Beijing Best Project Design Award First Prize

Baidu Office Building

The building is designed according to Baidu’s concept “simple and reliable” – wandering in a simple logical structure, visitors can achieve fascinating experiences. Each office part encloses an inner court with its own service units. Several communicating points create spaces satisfying the special interaction needs of IT industry. The orderly arranged metal blinds on west façade imply the rational aspect as well as the undulating glass blinds wrapping the east façade forms a vibrant contour that figure the infinity of creation.