Project > Innovation Center of Tsinghua Science Park

Description

Location Haidian District, Beijing
Floor Area 59,650㎡
Design Time 2000
Completion Time 2002

Award

2004 National Best Project Design Awards Bronze Prize
2003 Best Design Award of the Ministry of Construction Second Prize
2004 Beijing Best Project Design Awards First Prize

Innovation Center of Tsinghua Science Park

This project is located outside the east gate of Tsinghua University. There is a 3-storey high lounge, covered by glass roof. The office part includes two slabs facing south which guarantee a good natural lighting and ventilation. The various heights of different parts produce a feeling of movement to reduce the solemn caused by the symmetric layout. The outer walls adopt large area of light-color coarse granite, which, combined with the continuous arrangement of windows, creates a sharp contrast between solid and transparency.