Project > Artist Colony, the Inside-out, Beijing

Description

Location Haidian District, Beijing
Floor Area 24,225㎡
Design Time 2007
Completion Time 2009

Award

2010 National Best Project Design Awards Silver Prize
2011 National Best Project Design Industry Awards First Prize
2011 Beijing Best Project Design Award First Prize
2013 The ARCASIA Award for Architecture Mension Prize

Artist Colony, the Inside-out, Beijing

Through the elaborate planning process, street and courtyard are encircle by a mass of modules, the assembly of individuals. On the ground level is the opened “art circle” for public, while the second level is an inner street – “living circle” for artists’ themselves. Living spaces are several pure white boxes, floating above the 5.4m high working spaces. Raised up or sunken down, they exhibit various spatial relationship between working and living. On the northwest corner, a huge glass box, the exhibition hall for artists, is elevated to 10m, interrupt the enclosure of the “circle”. The intricate void serves as the main entrance of the art-studio cluster.