Project > Multi-function Broadcasting Tower in Olympic Green

Description

Location Fuzhou, Fujian Province
Floor Area 135,132m2
Design Time 2007
Completion Time 2008
Height 149m

Award

2008 National Best Project Design Award Bronze Prize
2009 Architectural Society of China Structural Best Design Award Second Prize
2009 Beijing Best Project Design Award Second Prize

Multi-function Broadcasting Tower in Olympic Green

The ExquisiteTowertakes on a triangle shape, for which the three angles are respectively stairs and elevator shafts and are also support points for steel frames. Oblique beams are crossed, jointed and connected with each other among frame shafts, naturally forming rhombic spaces as TV broadcasting studios. Each broadcasting studio unit is divided into two layers. The upper layer is a300m2broadcasting studio. Equipped with highly transparent and ultra clear glass, the windows can ensure shooting quality. The lower layer consists of equipment and integral toilet. The profile intends to directly express structural logic and properly avoid formal issues. The unassuming gesture of the tower makes it a corresponding to the surrounding large-scale buildings in the aspects of volumes, dimensions and powers.