Project > Visitors Center of Peach Blossom Valley of Mount Taishan

Description

Location Fengtai District, Beijing
Floor Area 104,100㎡
Design Time 2006
Completion Time 2010

Visitors Center of Peach Blossom Valley of Mount Taishan

This project lies on the roadside to Taishan Mountain. To the south is a reservoir formed by stream from Color-stone River. Long ramps are built to organize the tourist flows coming and leaving. The two flow lines forms vertical crossing, which make view contacts possible without interference to each other. The reception hall, the dining hall and the souvenir shop are located near the lake to enjoy the beautiful scene. The building form derives from the unique geological characteristics, with trenchant edges and corners of a picturesque disorder, just like stones of the Color-stone River, while the concrete walls also simulate the patterns of stones in the Color-stone River. Walking among these “stones”, tourists can catch the segment of the great view.