Project > Yanqing Tourist Reception Center

Description

Location Yanqing, Beijing
Floor Area 5,605m2
Design Time 2009
Completion Time 2010

Award

2013 National Best Project Design Industry Award Third Prize
2012 Beijing Best Project Design Award Second Prize

Yanqing Tourist Reception Center

Settled besides the GuiRiver, the two-story framework building is regenerated to be a tourist reception center with fascinating appearance. Three axes to different scenes orient three steel-structures on the original building and make the steel boxes themselves a unique view for the site. Grand entrance stair is defined as a catalyst for activating the waterfront landscape and the whole building to be an outdoor urban activity center. Clad in white perforation metal panels, the adding volume appears wearing an elegant veil. The old structure is considered as a podium for the white boxes and faced with wooden lattice.