Project > Comprehensive Service Facility of Badaling Scenic Spot, Beijing

Description

Location Changping District, Beijing
Floor Area 4,000m2
Design Time 2006
Completion Time 2008

Award

2010 National Best Project Design Industry Awards Third Prize
2009 Beijing Best Project Design Award First Prize

Comprehensive Service Facility of Badaling Scenic Spot, Beijing

Surrounded by mountains of a small site facing a large parking for visitors of the Great Wall, the complex occupies a sensitive location. Seen from the Great Wall, the complex is actually a part of the original parking with a minimized silhouette. The height difference from south to north features the massing a slowly stepped down gesture to the parking. The long sweeping north façade is based on the horizontal shape of the fortress. By accessing the roof platform, visitors can look into the distance seeking the silhouette of the Great Wall.